torek, 8. februar 2011

Od rožice do rožice ali kako nastane pikapolonček ...

Današnja objava je za vse, ki se/me sprašujete, kako nastajajo drobni dodatki na oblekah Dorimu punčk.

Poglejmo, kako nastane pikapolonček, ki potuje od rožice do rožice! Za izdelavo potrebujemo rdeč filc ali kos blaga, črn sukanec, črno in rdečo prejico, prejice v barvah rožic, dovolj časa in veliko veselja za takšno delo. Preden začnemo, moramo seveda zašiti kos oblačilca, na katerega bomo dodatek našili – v našem primeru je to majčka.

Najprej iz filca (ali blaga) izrežemo elipsasto obliko in na mestu, kjer bo pikapolonček imel glavo, naredimo zarezo v obliki trikotnika. Skozi celotno telesce v enakomernih presledkih napeljemo črn sukanec.



Zanke sukanca, ki so nastale pri napeljevanju, razrežemo in vseh šest koncev skrajšamo na enako dolžino (nekaj milimetrov oz. odvisno od velikosti telesca). Nato z rdečo prejico telesce razdelimo na dva enaka dela in s črno izdelamo pike. Ostanka črne prejice ne odrežemo.



Telesce prišijemo na oblačilce in z ostankom črne prejice neposredno na oblačilce izvezemo glavo. S sukancem izdelamo še tipalki in …



… pikapolonček lahko začne lesti po majčki!



Z izbranimi barvami prejice na različnih mestih po majčki izvezemo rožice (po želji z listki).



Ko pikapolončka opazujemo, kako leze od ene rožice k drugi, lahko s črnim sukancem izvezemo njegovo pot.





Le kam je namenjen?



Preden lahko punčka oblačilce obleče, ga obvezno preveri še naša »šefica« ...



Sledi nekajminutna razlaga, zakaj ona še nima takšne majčke in obljubljanje, da jo dobi takoj, ko bom imela kakšno prosto urico, nato pa punčka, kateri je pikapolonček namenjen, obleče majčko. Verjamem, da bo ta pikapolonček poskrbel za srečo na poti!



Naslednji korak: hlače!

Tako ustvarjamo naš svet in naše zgodbe. Zdaj si verjetno znate predstavljati, kako je nastala metuljčica Tajčica …

6 komentarjev: